{{ option.label }}

De COVID19-crisis en de opportuniteiten voor de verhuursector!

24 APR — 31 DEC 2020

Krimpende economie en stopzetten van investeringen biedt kansen voor de verhuursector!

Het Planbureau voorziet, voor het eerst sinds lange tijd, een krimpende economische activiteit voor de eerste jaarhelft 2020. Dit zal uiteraard een impact hebben op de financiële sterkte van veel ondernemingen, ook in de bouwsector. Investeringen worden uitgesteld en toch hernemen de activiteiten en zullen de projecten gerealiseerd moeten worden.

Dit scenario biedt tal van kansen voor de verhuursector – zij kunnen immers de ontbrekende machines en investeringsgoederen ter beschikking stellen aan hun klanten. Sterke spelers, deel uitmakend van internationale groepen zoals Loxam, staan klaar om hun klanten te bedienen en om samen met hen te werken aan oplossingen op maat om de toekomstige behoeften in te vullen.

Voor veel spelers in de bouwsector, klein en groot, zal de verhuurmarkt de juiste oplossing bieden en hen toelaten de beschikbare middelen anders en beter te benutten.

Een tweede gevolg van de COVID-19 crisis is dat de sector zich verplicht zag om zijn werkwijze en tal van processen te herdenken. Digitalisatie, efficiëntere procedures, verhoogde veiligheidsnormen en innovatieve diensten en producten zorgen voor nieuwe standaarden en opportuniteiten. Een voorbeeld hiervan in de modulaire sector, waar eind deze week een nieuw project opstart, een samenwerking tussen Loxam en het Licht en Liefde Heem voor blinden en slechtzienden. Een werfcontainer werd omgebouwd (inclusief airco en intercom systeem) tot een onafhankelijke en beschermde bezoekersruimte. Dat maakt het voor de bewoners mogelijk om terug bezoek te ontvangen, op een veilige manier.

Bewijs zal andermaal geleverd worden dat een crisis bedrijven uitdaagt en vaak ook sterker maakt. Dat mits goed overleg tussen klant en leverancier uitdagingen worden omgevormd tot opportuniteiten, met solidariteit en co-creatie als leidraad.

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}